Мини камера в химикал

Сигурно не веднъж сте виждали колегата в офиса, който се разхожда в перфектния си костюм, с перфектната си прическа и с перфектно наредените си писалки на предния джоб, т.е. бутониерата? И сигурно сте се чудели стотици пъти за какво са му толкова много химикалки, като първо той използва само една от тях, и второ, на вашето бюро и тези на колегите има цяла купчина химикалки?


А може това да не са химикалки, или поне не всички. Ще кажете, “Ами какво са тогава?”. Може например да са мини камери, които са инсталирани в химикалките, а вашия колега да е таен агент на конкурентна фирма, която иска да проучи от вътре на какво се дължи успеха й. Не, не се смейте, има толкова много измамници по света, че това също би трябвало да ви мине през ума.

Мини камерите, които са вградени в химикалки или други обикновени наглед вещи, не е вече само запазена марка на шпионските филми. В интернет има доста онлайн магазини, които предлагат свободно за всеки тази част от шпионската екипировка. Нашата страна не прави изключение. Има и български онлайн магазин, в който се предлага химикал камера, с помощта на която може да заснимате изображение с резолюция 1280х960, освен това може да записвате аудио и видео файлове. Заради невзрачния си вид и сензора за движение, всичко става лесно и бързо. Капацитета й е 4GB, а заради наличието на USB порт, спокойно може да се ползва и като флаш памет, с която да пренасяте данни от едно място на друго.

Тя е така устроена, че може спокойно да й се зададе дата и час, на които да започне да записва. Само трябва да се запише един обикновен текстов файл и да се качи в главната директория на устройството.

Така че ето какво може да е обяснението за постоянно навъртащия се колега около вас, а не заради това, че може да ви харесва и флиртува с вас. Ако не се чувствате неудобно може да се вгледате в химикалките, които е наредил на бутониерата си, и ако някоя от тях странно свети и ви намига, да знаете, че не е обикновена химикалка, а химикал камера.

Разбира се може да сте в грешка и този чаровник може да е вашето следващо гадже, с което да останете дълги години напред. Ето защо човек не бива да е прекалено мнителен, и трябва да е информиран за всички възможности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар