Да си поиграем на “Деца-шпиони” с химикалка-камера

Времената, в които шпионска техника, скрита на най-необичайни места като химикалка, шапка, значка и т.н., се използваше само по филмите или в легендите за агентите на ФВР, не са толкова отдавна. Техниката обаче се развива главоломно бързо - за една година могат да се променят много неща. Вероятно заради това, че човек е смъртен, се старае да измисли или развие толкова много неща, които да оставят отпечатък за поколенията напред. Откъдето да стартират и да развият още по-напреднала техника. И може би някой ден ще достигнем до онези технологични висоти, за които сме гледали по научно-фантастичните филми или сме чели по трудовете на Хърбърт Уелс и други фантасти, които още преди 100-на години са изпреварили времето си.

Най-вълнуващи са постиженията в шпионската техника за децата. Заради това, че децата имат толкова богато въображение, те постоянно виждат навсякъде конспирации и тяхното разгадаване с детска помощ, естествено. Ето защо в една определена възраст филмите и игрите, в които има шпионски или пък мистичен елемент, са толкова привлекателни за малчуганите. Сигурно, ако вашето дете е едно от запалените по шпионите, е гледало и такива филми като “Деца-шпиони”?

Разбира се може и да си е пожелало тайно и неговите родители да са тайни агенти, като главните герои. Е, разбира се това няма как да стане, най-много да сте агент на шефа, докато му носите кафето или пък се занимавате със сортирането на досадните счетоводни документи.

Разбира се има начин да доставите удоволствие на детето и без да сте таен агент на ЦРУ, ФБР или други агенция за разузнаване. Нищо не пречи да снабдите детето си с една шпионска джаджа, с която да записва “тайни” разговори между вас и съпруга, децата в училище и т.н. Разбира се това не е много редно, защото може да получите скоро оплакване от училище, че вашето отроче прекалено много слухти, а ако се и похвали какво притежава може да си навлечете неприятности. Но общо взето един химикал-камера може да свърши работата на супер тайното шпионско оборудване на вашето дете-шпионин.

Тя се прикрива лесно, може да ползва и ръчен и автоматичен режим на записване, като стига само някой да мине пред камерата, прави снимки и благодарение на USB порта си може да се ползва и като флаш памет за пренасяне на файлове. Достатъчно е да натиснете копчето на върха на химикала-камера и той започва да записва. Е, разбира се, може да обясните това на детето си и да му връчите и съвсем обикновен химикал, ако толкова настоява да снима конспираторите в училище, но не знам как ще се оправите, когато вечерта поиска да види направените записи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар