Химикал камера и домофон - как да работим с тях

Един много практичен комплект шпионско-домашни джаджи, на които всеки би се зарадвал, особено, ако държи на сигурността, е химикал камера и домофон с камера за дома и наблюдение на предверието на входа. Химикал камерата ще можете да носите навсякъде с вас, където и да идете, ето защо тя се превръща в преносима шпионска камера. От своя страна пък домофонната система е прекрасен начин да наблюдавате кой идва и да прецените дали искате да отворите. Как да работим с домофона камера:

За да започне да записва, първо трябва да го включите. Това се прави, като се включва първо вътрешният монитор, вътрешната част от комплекта, която пък от своя страна позволява да се включи и самата камера. За да направите това, просто натиснете бутона за вкл./изкл. и ще се чуе звук. На вътрешния модул и екранчето ще светне, след което ще се изпише думата “Welcome” и ще се чуе звук. Изключването става по аналогичен начин.

Настройка номер на камерата на вътрешния монитор: Когато камерата се стартира и вътрешния монитор се установи във включен режим, може да се изпише номера на камерата, която в момента предава пред вратата. Може да пише 1, 2 или 3 на дисплея. Режим в готовност за работа на вътрешния монитор: Когато устройството не се използва може да го оставите в режим в готовност за работа, като в този случай дисплея ще показва състоянието на батерията, звуков сигнал, номер на камерата, дата, време, меню и изтрий.

Вътрешният монитор на устройството може да бъде зареждан посредством USB порта на вашият компютър и камерата, пак може да работи нормално. Изберете за целта с копчетата “+” и “-” USB. Ако обаче искате да свалите направените записи на компютъра и включите устройството в компютъра, то екранчето не може да се използва, както обикновено. Затова не бива, когато сваляте файлове да предприемате каквито и да било действия с него.

“Обаждане” от външната камера на вътрешния монитор: Тази домофонна система може да се използва и като звънец от някой, застанал пред вратата. В състояние изчакване, ако някой отвън натисне бутона “CALL”, то външната камера ще “звънне” на вътрешния монитор, който от своя страна ще ви покаже картина на човека, стоящ отвън. Влизате в т.нар. call статус. Ако до 30 секунди няма отговор от вътрешното устройство, камерата отново прозвънява. Ако монитора “вдигне”, то червеният индикатор започва да свети постоянно и се появява картина на дисплея на монитора. Тогава можете да говорите през говорителя с човека, който стои пред вашата врата.

“Обаждане” от вътрешния монитор на външния монитор: В режим на изчакване, натиснете “+”, за да изберете менюто за вътрешното меню. Пак с “+/-” изберете на кой вътрешен монитор искате да се обадите /ако разбира се имате повече от един/. Натиснете копчето с нарисуваната слушалка, за да светне червеният индикатор, който показва, че устройството е в режим на предаване на обаждания. Ако до 4 секунди, не получите никакъв сигнал, ще се чуе мелодия, после бипкащ сигнал и устройството ще излезе отново в режим на изчакване. Ако сигналът бъде приет от другия монитор, то светлинните индикатори и на двата ще светнат продължително време в червено и ще се чува позвъняване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар